PERCHEZIŢII în București și mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

de:
02 iun. 2016
0 Afișari
PERCHEZIŢII în București și mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare joi 34 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Constanța, Călărași, Buzău și Iași, și mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de ‘spălare a banilor’ se ridică la circa 2.000.000 de lei.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2013 reprezentanții a trei societăți comerciale cu sediul în București au conceput și implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin interpunerea mai multor societăți comerciale cu comportament tip ‘fantomă’ pe lanțurile de tranzacționare a mărfurilor (materiale de construcții) achiziționate intracomunitar.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Cookies