PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ilfov la firme bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

de:
04 aug. 2016
0 Afișari
PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ilfov la firme bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că în cursul anului 2009, între două societăţi comerciale, cu capital privat, au fost încheiate contracte de consultanţă şi contracte de vânzare cumpărare având ca obiect terenuri la preţuri mult supraevaluate, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu sumele aferente impozitului pe profit şi a taxei pe valoare adăugată, în cuantum de aprox. 500.000 euro.

În cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 4 suspecţi – 2 persoane fizice şi 2 persoane juridice, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

În vederea asigurării prezenţei la audieri, au fost emise mandate de aducere pe numele suspecţilor persoane fizice.

În vederea garantării recuperării prejudiciului, procurorii au dispus măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 14 (patrusprezece) imobile – terenuri extravilane, terenuri intravilane şi construcţii, identificate în proprietatea suspecţilor – persoane fizice şi persoane juridice.

Cookies