Percheziții în București și Călărași, la persoane bănuite de proxenetism și prostituție infantilă. Mai multe tinere ar fi fost constrânse, fizic și psihic

26 oct. 2023
244 Afișari
Percheziții în București și Călărași, la persoane bănuite de proxenetism și prostituție infantilă. Mai multe tinere ar fi fost constrânse, fizic și psihic
Percheziții în București și Călărași, la persoane bănuite de proxenetism și prostituție infantilă. Mai multe tinere ar fi fost constrânse, fizic și psihic | Foto simbol: Facebook - Poliția Capitalei

Poliția Română anunță că se fac percheziții în București și în județul Călărași, la persoane bănuite de proxenetism și folosirea prostituției infantile. Din anul 2017, prin constrângere fizică și psihică, suspecții ar fi determinat mai multe tinere, printre acestea fiind și minore, să se prostitueze.

Percheziții în București și Călărași, la persoane bănuite de proxenetism și prostituție infantilă

Joi, 26 octombrie, IGPR transmite că polițiștii efectuează 9 percheziții în București și județul Călărași, la persoane bănuite de proxenetism și folosirea prostituției infantile.

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Călărași, efectuează 9 percheziții, în județul Călărași și în municipiul București, la persoane bănuite de proxenetism și folosirea prostituției infantile.

Sursa citată a mai precizat că, începând cu anul 2017 și până în prezent, suspecții, prin constrângere fizică și psihică, ar fi racolat tinere, acestea fiind majore, dar și minore, pe care le-ar fi determinat să se prostitueze.

Vor fi puse în executare 7 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași, pentru audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, precum și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Polițiștii au făcut 46 de percheziții în București și alte județe marți, 24 octombrie

Pe data de 24 octombrie, polițiștii au făcut 46 de percheziții domiciliare în București și alte 13 județe la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri, a anunțat IGPR:

În această dimineață, 24 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, pun în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Sursa menționată a mai precizat că, din luna ianuarie a anului 2020, prin intermediul a 23 de societăți comerciale, bănuiții ar fi solicitat fonduri publice printr-un program, folosindu-se de date și documente false.

Prejudiciul adus este de 4.086.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies