Percheziții în București și Călărași, într-un dosar de vaccinare fictivă. Peste 500 de oameni a primit adeverințe, dar nu și ser anti-COVID

09 mai 2022
126 Afișari
Percheziții în București și Călărași, într-un dosar de vaccinare fictivă. Peste 500 de oameni a primit adeverințe, dar nu și ser anti-COVID
Percheziții în București și Călărași, într-un dosar de vaccinare fictivă. Peste 500 de oameni a primit adeverințe, dar nu și ser anti-COVID | Sursă foto: Unspash

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat că luni, 9 mai 2022, au fost efectuate percheziții în București și Călărași, într-un dosar de vaccinare fictivă.

Percheziții în București și Călărași, într-un dosar de vaccinare fictivă

DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 6 a pus în aplicare astăzi, 9 mai 2022, șapte mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Călărași. Persoanele ce vor avea casele controlate sunt implicate într-un dosar penal, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:

  • Fals intelectual,
  • Fals informatic.

Conform probelor existente la dosar în acest moment, în perioada mai – noiembrie 2021, un cabinet medical din județul Călărași a atestat în fals vaccinarea unora dintre pacienți, împotriva SARS-CoV-2. Este vorba despre circa 550 de persoane, ce au fost imunizate doar în acte.

De asemenea, respectivul cabinet a făcut operațiunile necesare în Registrul Electronic Național de Vaccinare, pentru a le putea elibera pacienților adeverințele de vaccinare.

Persoanele implicate urmează să fie audiate

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a transmis că persoanele ce au fost implicate în comiterea acestei infracțiuni vor fi audiate. Aceștia vor fi duși la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Astfel de cazuri, în care oamenii au obținut certificate de vaccinare fără a li-se administra serul, au fost descoperite în toată țara.

Un asemenea caz a fost descoperit în luna aprilie a acestui an. Atunci, polițiștii au descoperit o clinică privată ce a emis adeverințe false de vaccinare pentru mai mult de 1.000 de persoane.

Respectiva clinică avea sedii în Sectorul 2 din București, în Caracal și în Olt.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a precizat că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală.

Această etapă are scopul de a facilita administrare probelor de care este nevoie pentru soluționarea cauzei. Acest lucru nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Cookies