Percheziții în București și alte cinci județe. Mai multe persoane ar fi primit, fără drept, indemnizații pentru drepturile de autor

06 mai 2021
89 afișări
Percheziții în București și alte cinci județe. Mai multe persoane ar fi primit, fără drept, indemnizații pentru drepturile de autor

Joi dimineață au loc 32 de percheziții domiciliare efectuate de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. Acestea au loc în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, vizând persoane care ar fi declarat în mod fals activitatea desfăşurată şi ar fi primit, fără drept, indemnizaţii pentru drepturile de autor în perioada stării de urgenţă/alertă.

„Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii înşelăciune. Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2020, mai multe persoane ar fi declarat în fals activitatea desfăşurată şi ar fi primit, fără drept, indemnizaţii pentru drepturile de autor în perioada stării de urgenţă/alertă”, potrivit informațiilor transmise de IGPR.

Aproximativ 200.000 de euro este prejudiciul cauzat.

44 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare de către polițiști. Persoanele depistate urmează să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi pentru audieri.

Cookies