Fostul director ALPAB, audiat. Percheziţii la Administraţia Cimitirelor şi ALPAB

de:
19 nov. 2015
29 Afișari
Fostul director ALPAB, audiat. Percheziţii la Administraţia Cimitirelor şi ALPAB

UPDATE: Fostul director al ALPAB, Radu Popa, a fost adus la sediul Poliției Capitalei pentru a fi audiat. Radu Popa a condus ALPAB în perioada 2009-2012. 

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca anchetatorii fac perchezitii si la Administratia Cimitirelor si Adminstratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), din cadrul Primariei Capitalei, de unde sunt ridicate documente legate de contracte de igienizare si ingrijire a cimitirelor incheiate de cele doua institutii cu mai multe firme. 

Rețeaua este coordonată de Gheorghe Florea, zis „Florea Bragadiru”, om de afaceri din județul Ilfov, ce a avut, de-a lungul timpului, puternice legături cu Masoneria, au precizat surse judiciare pentru profit.ro.

Cele 43 de percheziții sunt efectuate în București, Ilfov, Dâmbovița, Buzău și Mehedinți. 14 persoane urmează a fi conduse la audieri după finalizarea descinderilor.

Conform unui comunicat de presă remis joi dimineaţă de Poliţia Capitalei, din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2009 – 2014, mai multe societăţi comerciale care aveau încheiate contracte cu instituţii publice controlate de un număr restrâns de persoane, au creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală de achiziţii fictive în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Reprezentanţii acestor societăţi au încercat să ascundă provenienţa ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă prin transferuri bancare repetate în conturile unor firme controlate de aceleaşi persoane, în final, aceste sume fiind retrase integral în numerar, adaugă sursa citată.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 14 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Cookies