Percheziții în București și 6 județe. Persoane bănuite că au obținut ilegal indemnizaţii în perioada pandemiei

23 iun. 2021
112 Afișari
Percheziții în București și 6 județe. Persoane bănuite că au obținut ilegal indemnizaţii în perioada pandemiei

Poliţiştii au efecutat, miercuri dimineaţă, 44 de percheziţii la societăţi comerciale şi persoane fizice, în judeţele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj şi în Bucureşti, într-un dosar penal având ca obiect obţinerea ilegală de indemnizaţii pentru întreruperea activităţii artistice în perioada pandemiei (2020-2021).

Administratorii mai multor societăți comerciale au obținut în mod ilegal 300.000 de lei.

„În fapt, administratorii mai multor societăți comerciale sunt bănuiți ca ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale, cu 80 de persoane fizice, care ar fi fost depuse la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, obținând în mod ilegal 300.000 de lei.”, potrivit informațiilor oficiale transmise de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) .

În cadrul acțiunii, polițiștii au pus în executare 87 de mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Giurgiu și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București.

Activităţile au fost efectuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, cu sprijinul poliţiştilor din Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj şi Bucureşti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Cookies