ARHIVA B365

Percheziţii în Bucureşti, marţi dimineaţă. Prejudiciu de 1.000.000 de lei

Perchezitiile sunt derulate în cadrul a două acțiuni de verificare şi control desfășurate în Bucureşti, Ilfov și Harghita la sediile și depozitele unor societăți comerciale, precum și la domiciliile unor asociați, administratori, dar şi a altor persoane implicate în activitatea infracțională. 

Prima acțiune a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de către poliţiştii bucureşteni cu privire la faptul că, în activitatea comercială a trei societăţi comerciale din Capitală, nu ar fi fost înregistrate în evidenţele contabile toate operaţiunile efectuate.

În cadrul acesteia sunt efectuate şase percheziţii pentru documentarea activităţii infracţionale a trei persoane care, prin intermediul acestor societăţi comerciale, ar fi realizat importuri de produse agroalimentare pe care nu le-ar fi evidenţiat ulterior în evidenţele contabile ale agenţilor economici.

Cea de a doua acțiune în cadrul căreia sunt desfășurate alte şapte percheziții – şase în Bucureşti şi una în judeţul Harghita, vizează o societate comercială din Capitală ce activează tot în domeniul agroalimentar, despre care există date și informații că ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive în scopul diminuării taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

În cadrul acestei acţiuni vor fi puse în executare şi cinci mandate de aducere faţă de cei implicaţi în activitatea sus-menţionată.

Prejudiciul estimat a fi astfel adus bugetului consolidat al statului român este de aproximativ 1.000.000 de lei, cercetările fiind continuate de poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button