ARHIVA B365

PERCHEZIŢII în Bucureşti la persoane bănuite de evaziune în domeniul construcţiilor

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 1.800.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 5.300.000 lei.

„În perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București au creat și implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea mai multor societăți comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’ pe lanțurile de prestări servicii (lucrări de construcții, igienizări și reabilitări), s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 12 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Acțiunea este efectuată de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale București, Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor București și a Direcției Generale Antifraudă Fiscală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button