Percheziții în București la o agenție de turism. Vacanțe în străinătate cu teste COVID false la pachet

06 apr. 2021
234 afișări
Percheziții în București la o agenție de turism. Vacanțe în străinătate cu teste COVID false la pachet

Polițiștii fac marți percheziții la sediul unei agenții de turism din București, într-un dosar privind zădărnicirea combaterii bolilor. Se pare că firma ar fi vândut, alături de pachetele turistice, și certificate de teste COVID-19 negative falsificate care erau necesare pentru ieșirea din țară.

Poliția Capitalei a identificat până acum 11 persoane care, pe lângă pachetele turistice pentru vacanțele în străinătate, ar fi beneficiat și de adeverințe medicale falsificate care arătau că nu erau infectate cu SARS-CoV2. Polițiștii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și pentru fals în înscrisuri în acest caz.

Ce au descoperit polițiștii

La sediul companiei au fost făcute percheziții și au fost ridicate documente. Administratorul agenției de turism care este bănuit de aceste fapte penale urmează să fie audiat.

Testele false ar fi fost vândute împreună cu pachete de vacanță începând din luna ianuarie. Mai multe destinații turistice permit intrarea străinilor doar în baza unui test COVID negativ.

Pe adeverințele false apare numele unei clinici medicale din Tulcea, dar reprezentanții acesteia spun că nu au nicio legătură cu agenția de turism.

Cookies