Percheziții în București, la Clanul Duduianu. Membri ai grupării sunt bănuiți că închiriau mașini folosind acte false, după care le vindeau la dezmembrări

16 mart. 2023
384 Afișari
Percheziții în București, la Clanul Duduianu. Membri ai grupării sunt bănuiți că închiriau mașini folosind acte false, după care le vindeau la dezmembrări
Percheziții în București, la Clanul Duduianu. Membri ai grupării sunt bănuiți că închiriau mașini folosind acte false, după care le vindeau la dezmembrări | Sursă foto: Captură- Antena 3 CNN

Polițiștii au efectuat în data de 15 martie 2023 percheziții la clanul Duduianu. În total au fost puse în aplicate 4 mandate de percheziție și 5 mandate de aducere în județul Ilfov.

Percheziții la clanul Duduianu

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere miercuri. Acestea au fost efectuate într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • Înșelăciune,
  • Fals material în înscrisuri oficiale,
  • Uz de fals.

Conform unor surse ale Antena 3 CNN, perchezițiile de ieri au fost realizate la mai mulți membrii ai clanului Duduianu din București. Aceștia sunt suspectați că închiriau vehicule, iar mai apoi le vindeau în centre de dezmembrări.

Din noiembrie 2022 și până acum, suspecții au păcălit mai multe firme de închirieri de mașini de lux din București, Constanța și Cluj. Respectivii închiriau mașinile folosind acte false, însă nu le mai înapoiau. Ulterior, vehiculele erau vândute către centre de dezmembrări din Prahova, Buzău și Ilfov.

În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust, transmite DGPMB.

Anunțurile de închirieri erau găsite pe telefon, iar firmele erau contactate telefonic. Pentru închirierea mașinilor erau folosite:

  • Buletine false,
  • Permise false.

Prejudiciul cauzat este de peste 70.000 de euro

Bănuiții le solicitau firmelor de închirieri fotografii cu mașinile, iar plățile erau efectuate în numerar. După ce intrau în posesia vehiculelor aparatele GPS ale acestora erau demontate. Prejudiciul cauzat se ridică la suma de circa 75.000 de euro.

În urma mandatelor de aducere persoanele vizate au fost duse la audieri. Trei dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, iar alte două au fost deja plasate în arest preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările în această cauză vor fi continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule. Acestea vor fi efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Cookies