ARHIVA B365

Percheziţii în Bucureşti, joi, într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 800.000 de euro

Persoanele vizate de percheziţii sunt suspectate de evaziune fiscală prin intermediul unor firme prin intermediul cărora s-au efectuat operațiuni fictive pentru rambursarea de TVA, iar prejudiciul este estimat la 800,000 euro.

COMUNICATUL POLIŢIEI:

Poliţia Română efectuează, la această oră, 4 percheziţii, în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de T.V.A.

La data de 2 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează o acţiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale, specializată în evaziune fiscală.

Astfel, sunt efectuate 4 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, 5 persoane urmând a fi aduse la audieri.

Din cercetări s-a stabilit că, în circuitul infracţional ar fi implicate 5 societăţi comerciale, dintre care 2 din România, 2 din Marea Britanie şi una din S.U.A., prin intermediul cărora ar fi fost evidenţiate operaţiuni comerciale fictive, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de T.V.A..

În fapt, reprezentanţii societăţilor comerciale din România ar fi evidenţiat, în cursul anului 2014, în documentele contabile, operaţiuni de cumpărare fictive de produse software de la societăţile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din S.U.A..

Valoarea produselor tranzacţionate este estimată, până în prezent, la peste 800.000 de euro.

În baza acestor operaţiuni, reprezentanţii societăţilor comerciale din România ar fi depus deconturi de T.V.A., în vederea rambursării ilegale a sumei de aproximativ 900.000 de lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button