Percheziții în București, într-un dosar de înșelăciune. O femeie s-a dat drept proprietara a două imobile din S2 și a reușit să le vândă

29 iun. 2023
628 afișări
Percheziții în București, într-un dosar de înșelăciune. O femeie s-a dat drept proprietara a două imobile din S2 și a reușit să le vândă
Percheziții în București, într-un dosar de înșelăciune. O femeie s-a dat drept proprietara a două imobile din S2 și a reușit să le vândă | Sursă foto: Inquam Photos George Călin

Înșelăciune imobiliară de sute de mii de euro în București. O femeie s-a dat drept proprietarul a două imobile aflate în S2 pe care le-a vândut. DGPMB a pus în executare mai multe mandate de percheziție și de aducere.

O femeia a vândut două imobile din S2 care nu îi aparțineau

Poliția Capitalei a anunțat că joi, 29 iunie 2023, au fost puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere, în Municipiul București. Acestea au fost efectuate în cadrul unui proces penal privind comiterea următoarelor infracțiuni:

  • Înșelăciune, având consecințe deosebit de grave,
  • Mai multe infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai precis, conform probelor din dosar, o femeie de 54 de ani s-a dat drept asociat unic și administrator al unei societăți comerciale.

Ulterior, femeia a întocmit mai multe documente false, determinând atât persoane fizice, cât și juridice să încheie acte oficiale, cu scopul de a vinde bunurile firmei.

De asemenea, polițiștii au informat că femeia a păcălit două persoane și un notar public. Astfel, a reușit  să încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru două imobile aflate în Sectorul 2.

Bănuita ar fi indus în eroare două persoane, cumpărători de bună-credință, cât și un notar public, prin atribuirea în fals a calității de proprietar al două imobile, situate în Sectorul 2, determinând în acest sens societatea notarială să autentifice un contract de vânzare-cumpărare ce are ca obiect înstrăinarea celor două imobile.

Prejudiciu de sute de mii de euro

În urma cercetărilor ce au fost făcute de agenții din cadrul DGPMB, s-a stabilit că prejudiciul creat de femeia de 54 de ani este de 800.000 de euro.

Persoanele vizate în acest dosar urmează să fie conduse la audieri, iar față de aceștia vor fi dispuse masurile legale ce se impun.

De asemenea, asupra bunurilor deținute de persoanelor bănuite vor fi luate măsuri asiguratorii. Prin această măsură se dorește acoperirea prejudiciului creat.

Cercetările în această cauză sunt continuate de către agenții din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Cookies