Percheziţii în Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu autoturisme în leasing

de:
14 mart. 2014
0 Afișari
Percheziţii în Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu autoturisme în leasing

În fapt, poliţiştii bucureşteni au documentat în perioada ianuarie – martie a.c., activitatea membrilor unui grup infracţional format din patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 35 de ani, specializaţi în săvârşirea de înşelăciuni cu autoturisme în dauna societăţilor de leasing.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Capitalei, a reieşit faptul că, în data de 6 decembrie a.c., unul dintre bărbaţi, sub pretextul unui schimb de autovehicule, a indus în eroare partea vătămată, căreia i-a dat în schimbul unui autoturism şi a sumei de 4.300 de euro, un alt autovehicul, preluat prin leasing de la o societate de profil.

În vederea realizării schimbului, bărbatul a prezentat părţii vătămate documente de proprietate falsificate, din care rezulta faptul că autovehiculul aparţinea unui alt bărbat cercetat în acest caz.

Totodată, bărbatul, invocând faptul că îi poate facilita autentificarea autovehiculului în schimbul unei sume de bani, a primit de la partea vătămată suma de 2.200 de lei şi 500 de euro precum şi autoturismul, care făcea obiectul schimbului, pe care ulterior l-a vândut în municipiul Tulcea, acesta fiind revândut unei terţe persoane din judeţul Bistriţa Năsăud.

Urmare a verificărilor, a reieşit faptul că bărbatul în cauză ar fi încheiat cu un alt membru al grupului, administrator al unei firme de amanet, un contract de amanetare a autovehiculului primit de la partea vătămată, iar cu ajutorul unor documente false l-ar fi vândut.

Poliţiştii Capitalei au depistat şi indisponibilizat ambele autoturisme.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cookies