Percheziţii în București la o grupare suspectată de infracţiuni economice

de:
19 feb. 2015
0 afișări
Percheziţii în București la o grupare suspectată de infracţiuni economice

UPDATE: Șapte autoturisme de lux au fost indisponibilizate, iar trei persoane au fost conduse la audieri, în urma celor 11 percheziții efectuate în această dimineață de polițiștii de investigare a criminalității economice, pentru destructurarea unei reţele infracţionale internaţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune şi spălare de bani în domeniul auditării societăţilor comerciale. Pe conturile persoanelor şi societăţilor comerciale implicate au fost aplicate măsuri asiguratorii, informează Poliţia Română, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

La data de 19 februarie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a efectuat 11 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei reţele infracţionale internaţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune şi spălare de bani în domeniul auditării societăţilor comerciale internaţionale.

Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În urma perchezițiilor efectuate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Bacău, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 7 autoturisme de lux.

De asemenea, au fost aplicate măsuri asiguratorii pe conturile persoanelor şi societăţilor comerciale implicate, deschise la 7 bănci comerciale din România.

Totodată, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Activităţile s-au desfășurat în cooperare cu autorităţile franceze și cu poliţia din Austria.

La acţiune au participat 50 de polițiști din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Poliției Române, respectiv ofițeri de investigare a criminalităţii economice, specialişti criminalişti, precum și luptători S.I.A.S..

În circuitul infracţional ar fi fost implicate 2 societăţi comerciale româneşti care ar fi utilizat conturi deschise la mai multe bănci comerciale pentru disimularea provenienţei ilicite a fondurilor obținute prin inducerea în eroare a conducerii unor firme din Franţa.

Grupul infracţional era coordonat de un cetățean grec, căutat de autorităţile franceze şi austriece.

Activităţile infracţionale s-au derulat în perioada iulie-august 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor pe raza mai multor state, cum ar fi Franţa, Germania, Austria, China şi Cipru.

De asemenea, din cercetări a rezultat că prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate importante sume de bani (aproximativ 670.000 euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte comerciale fictive.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, coordonaţi de Parchetul Tribunalului Bucureşti, fac 11 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Bacău, pentru destructurarea unei reţele infracţionale internaţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune şi spălare de bani în domeniul auditării societăţilor comerciale internaţionale. De asemenea, sunt puse în aplicare trei mandate de aducere emise pe numele persoanelor suspectate în acest caz.

Conform sursei citate, în circuitul infracţional ar fi implicate două societăţi comerciale româneşti care ar fi utilizat conturi deschise la mai multe bănci comerciale pentru disimularea provenienţei ilicite a fondurilor obţinute prin inducerea în eroare a conducerii unor firme din Franţa. Gruparea infracţională era coordonată de un cetătean grec, care este căutat de autorităţile franceze şi austriece.

Anchetatorii mai spun că activităţile infracţionale s-au derulat în perioada iulie-august 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor pe teritoriul mai multor state, precum Franţa, Germania, Austria, China şi Cipru.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate importante sume de bani (aproximativ 670.000 euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul licit prin transferuri bancare şi contracte comerciale fictive.

În acest caz poliţiştii au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Sursa: Mediafax

Cookies