Percheziţii în 21 de locaţii din Capitală. Prejudiciu de 500.000 euro dat statului

de:
06 iun. 2012
0 Afișari
Percheziţii în 21 de locaţii din Capitală. Prejudiciu de 500.000 euro dat statului

Percheziţiile au început în această dimineaţă şi au vizat 21 de locaţii. Au fost aduse la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei 15 persoane. Acţiunea a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi au participat ofiţeri din cadrul D.G.P.M.B.- Serviciul de Investigare a Fraudelor, D.G.I.P.I., Direcţia de Operaţiuni Speciale, lucrători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, sprijiniţi de Serviciul Roman de Informaţii”, a precizat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Potrivit anchetatorilor, în acez caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 18 persoane pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceste infracţiuni au fost săvârşite în perioada anilor 2010-2011.

Activităţile menţionate urmăresc destructurarea unei grupări infracţionale care a creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 500.000 euro.

„Sunt cel puţin trei firme în care era implcată această grupare. Activitatea infracţională a constat în diminuarea obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat prin înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale”, a declarat, procurorul Nicolae Andrei Solomon.

Cookies