ARHIVA B365

Trei bărbaţi care au încercat să arunce în aer un bancomat din Capitală au fost arestaţi

În cursul zilei de ieri, 3 octombrie a.c., poliţiştii Capitalei – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B, au făcut patru percheziţii domiciliare în Bucureşti, în urma cărora au depistat trei persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi tentativă la furt calificat.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, în noaptea de 20 iulie, în jurul orei 04.20, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că, în holul unei bănci din Sectorul 4, există patru persoane care încearcă să introducă într-un bancomat furtunul unei butelii.

La faţa locului a fost trimis un echipaj al Secţiei 16 Polişie, însă suspecţii au reuşit să fugă, abandonând butelia la faţa locului.

Cazul a fost preluat de judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei, care au stabilit că principalii suspecţi sunt Stelian Marincel, zis Steli, Mihai Augustin, zis Chelu, Marian Enache şi Alexandru Georgian Popa.

Cei patru ar fi încercat, cu ajutorul buteliei, să umple bancomatul cu gaz şi să îl arunce în aer.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au descins joi la adresele celor patru, însă numai trei dintre ei au fost prinşi. În cazul lui Alexandru Georgian Popa, instanţa a emis un mandat de arestat în lipsă, acesta fiind căutat de achetatori.

Potrivit poliţiştilor, în urma percheziţiilor, în locuinţele celor patru au fost găsite cagule, mănuşi, telefoane mobile şi cartele SIM.

Pe numele suspecţilor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi tentativă la furt calificat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button