Percheziții domiciliare în București. Trei cetățeni străini au fost reținuți pentru furatul unui seif în care se aflau 50.000 de euro

25 feb. 2022
613 Afișari
Percheziții domiciliare în București. Trei cetățeni străini au fost reținuți pentru furatul unui seif în care se aflau 50.000 de euro
Percheziții domiciliare în București. Trei străini au fost reținuți pentru furatul unui seif în care se aflau 50.000 de euro | Sursă foto: Pixabay

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au pus în aplicare ieri, două mandate de percheziție domiciliară în Capitală. Perchezițiile au fost făcute în cadrul unui dosar de furt, ce a fost comis pe raza Sectorului 3.

Percheziții domiciliare în București

În 21 ianuarie a fost făcută o sesizare către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Bărbatul care a sunat la 112 a informat polițiștii că mai multe persoane au intra în locuința sa și au furat un seif. Acest seif conținea următoarele:

  • 40.000 de euro,
  • 10.000 de dolari,
  • 5.000 de lei,
  • Mai multe documente.

Cazul acestuia a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale. În urma datelor și probelor obținute de agenții de poliție a rezultat presupunerea că fapta ar fi fost comisă de trei bărbați. Cei trei erau cetățeni străini cu vârste de 21, 24 și 26 de ani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că jaful a ajut loc în jurul ore 18:30. Unui dintre bărbați s-ar fi deghizat în livrator de mâncare pentru a putea intra în casa. Acesta ar fi beneficiat de ajutorul celorlalți doi pentru a obține informații despre locul unde se aflau bunurile și pentru asigurarea transportului cu mașina.

Doi bărbați au fost arestați preventiv în urma perchezițiilor

În cursul zilei de ieri, 24 februarie au avut loc două percheziții domiciliare în București la adresele a doi din cei trei bărbați. Cel ce-ar treilea, în vârstă de 21 de ani, ar fi părăsit țara imediat după comiterea furtului, după cum a informat Direcția Generala de Poliție a Municipiului București. Pe parcursul acestor percheziții polițiști au identificat și ridicat mai multe probe.

Cei doi bărbați au fost reținuți de către polițiști, iar față de aceștia a fost dispusă măsura arestului preventiv. Cercetările sunt acum continuate de Serviciul Investigații Criminale și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Bărbații sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

 

 

Cookies