ARHIVA B365

PERCHEZIŢII DNA la Primăria Sf. Gheorghe. Este vizat primarul Antal Arpad. O judecătoare, reţinută

UPDATE Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmă că procurorii anticorupţie au descins, miercuri dimineaţă, la locuinţa sa, spunând că în acest caz este vorba despre un denunţ al Curţii de Conturi legat de un contract încheiat între municipalitate şi BERD, privind lucrări de infrastructură.

UPDATE Biroul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a fost sigilat miercuri dimineață de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care efectuează percheziții la această instituție.

Potrivit unor surse judiciare cercetările vizează fapte legate de atribuirea unor contracte, privind modernizarea unor străzi și trotuare, realizarea de piste pentru bicicliști și iluminat public. Sursele susțin că prejudiciul s-ar ridicat la aproximativ un milion de euro și că la finalul perchezițiilor Antal Arpad va fi dus la București , pentru audieri.

UPDATE Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii au reținut-o pe judecătoarea Elena Poiană, președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, aceasta urmând să fie prezentată miercuri Curții de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Elena Poiană este acuzată de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, Elena Poiană, în 19 august 2015, a pretins de la o persoană — denunțător în cauză — suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluționarea favorabilă a contestației formulate de două persoane arestate preventiv pentru tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunțate de Judecătoria Miercurea Ciuc prin care fusese respinsă solicitarea celor doi de revocare și înlocuire a măsurii arestării preventive.

„După ce s-a asigurat de disponibilitatea denunțătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din 20 august 2015, judecătorul Elena Poiană a admis contestația respectivă pe care a desființat-o și a înlocuit arestul preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane”, susțin procurorii.

UPDATE Potrivit Realitatea TV, ancheta de astăzi îl vizează pe edilul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad Andras. Oamenii legii au suspiciuni că, prin faptele de corupție comise în perioada 2010-2014, s-ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

 

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2010-2014.

În cursul zilei de 17 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și județele Covasna și Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button