ARHIVA B365

Percheziții DNA la un procuror din dosarul ICA. Ar fi tranzacţionat peste 200 de tablouri

UPDATE:  Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași este cercetat de DNA pentru că, în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015, ar fi tranzacționat peste 200 de picturi, cu o valoare de piață de aproximativ 300.000 de euro, deși calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerț, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.  În cazul magistratului există suspiciuni cu privire la săvârșirea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, dar și de fals în declarații.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași este una din instituțiile vizate de percheziții DNA joi. Este vizat unul din procurorii Parchetului, cu o vechime de un an la Iași, Emilian Eva, care ar fi făcut comerț ilegal cu obiecte de artă, respectiv cu tablouri. Emilian Eva este unul din procurorii care în urmă cu zece ani, când era procuror DNA, trimiteau în judecată dosarul lui Dan Voiculescu, referitor la privatizarea ICA, dosar în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare.  

Iată comunicatul DNA: „Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție și în legătură cu protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, comise în perioada 2011-2015.

În cursul zilei de 25 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul Iași, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button