FIT CITY

DNA Percheziţii la spitalele din Capitală şi la minister: Acuzaţii de deturnare de fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008-2011 (perioadă în care la conducerea Ministerului Sănătăţii s-au aflat patru persoane), a unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, de către funcţionari publici, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe.

Potrivit primelor informaţii, percheziţiile se desfăşoară, conform Realitatea TV, la Maternitatea Polizu, Spitalul Fundeni, Institutul Cantacuzino şi Asociaţia Română de Neonatologie, plus Ministerul Sănătăţii. 

Conform unor surse citate de Realitatea TV, ancheta DNA vizează directorii acestor unităţi medicale care conduc departamentele de achiziţii publice. 

La Ministerul Sănătăţii au ajuns trei maşini ale Jandarmeriei şi mai mulţi procurori anticorupţie care au ridicat mai multe documente de la departamentul de achiziţii. 

În cursul dimineții de 16 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 20 de locaţii situate în municipiul Bucureşti, între care sediile unor instituții publice şi unităţi sanitare.
În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.

Conform procurorilor DNA ar fi vorba de un prejudiciu de milioane de euro, în urma unor licitaţii trucate privind lucrări de modernizare a spitalelor. . 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene , DLAF, precum şi de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button