Percheziții DNA la sindicaliștii de la metrou. Sunt vizate și reședința liderului Ion Rădoi, dar și Primăriile sectoarelor 3 și 5 | UPDATE

14 iul. 2021
131 afișări
Percheziții DNA la sindicaliștii de la metrou. Sunt vizate și reședința liderului Ion Rădoi, dar și Primăriile sectoarelor 3 și 5 | UPDATE
Percheziții DNA la sindicaliștii de la metrou

Miercuri dimineață sunt percheziții DNA la sindicaliștii de la metrou. Direcția Națională Anticorupție efectuează 16 percheziții la mai multe adrese din București, printre care și la sediul Sindicatului Liber din Metrou, dar și la reședința lui Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou.

UPDATE 9:55 DNA precizează că procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021. Conform unui comunicat de presă remis de DNA, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

UPDATE 9:35 Procurorii DNA fac percheziții și la Primăria Sectorului 3 și Primăria Sectorului 5, singurele care nu au au evacuat spațiile comerciale amplasate ilegal la metrou.

Știrea inițială:

Percheziții DNA la sindicaliștii de la metrou. Acțiunile DNA sunt efectuate în contextul scandalului dintre Ministerul Transporturilor și Metrorex, pe de-o parte, și sindicaliștii USLM, de cealaltă parte, după evacuarea spațiilor comerciale controlate de sindicat.

Acțiunea procurorilor DNA ar fi legată de plângerea penală depusă de Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, după greva ilegală care s-a desfășurat, în primăvara anului 2021, la metrou.

Percheziții DNA la sindicaliștii de la metrou. Grevă ilegală în primăvară

Cătălin Drulă l-a acuzat atunci pe Ion Rădoi, liderul sindical de la metroul bucureştean, că se află în spatele protestului care a blocat Capitala.

Vă recomandăm și: Cine este Ion Rădoi, liderul de sindicat de la metrou despre care Ministrul Transporturilor zice că e mafiot

Mai multe dosare penale au fost deschise atunci, în urma protestului, cele două tabere acuzându-se reciproc.

Ministerul Transporturilor și METROREX au cerut evacuarea spațiilor comerciale de la metrou în luna martie. Atunci, conducerea METROREX a pus în vedere firmei care deține spațiile comerciale să le elibereze până pe 2 aprilie, pe motiv că ar pune în pericol siguranţa transportului subteran și ar afecta direct exigenţele de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor, în caz de urgenţă.

Ministerul Transporturilor a anunţat pe 7 aprilie că a început evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou, acţiune demarată în urma somaţiei făcute cu o săptămână înainte. Acțiunea a fost acompaniată de polițiști și forțe de ordine.

Ulterior, la zece zile distanță, Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis, într-o postare pe Facebook, că 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate, în 10 staţii de metrou din București.

Știre în curs de actualizare

Cookies