Percheziţii DNA la şeful CJ Brăila. Bunea Stancu, ridicat de mascați

de:
07 aug. 2014
0 Afișari
Percheziţii DNA la şeful CJ Brăila. Bunea Stancu, ridicat de mascați

Percheziţiile sunt făcute într-un dosar de corupţie ce l-ar viza pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care este şi preşedintele PSD Brăila.

Dosarul vizează încheierea, derularea, executarea şi finalizarea unor proceduri de achiziţie publică derulate în perioada 2009 – 2011 de către CJ Brăila, în calitate de autoritate contractantă, scrie Mediafax. 

Într-un alt dosar, cunoscut ca dosarul „mită la PSD”, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis în judecată de DNA, în 2012, alături de omul de afaceri Ioan Niculae, directorul Viorel Bărac de la InterAgro şi Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice. În noiembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind însă definitivă.

În 2012, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că preşedintele Consiliului Judeţean Brăila a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar.

Cookies