Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, REŢINUT de DNA. Percheziţii în patru mari spitale UPDATE

de:
09 iun. 2016
0 Afișari
Managerul Spitalului

UPDATE 18.00 Managerul Institutului Oncologic Bucureşti, Dan Straja, a fost adus cu mandat, joi, la DNA, după ce au fost făcute percheziţii la unitatea sanitară, într-un dosar care vizează contracte de achiziţii publice. 

Acesta a spus la intrarea în sediul DNA că nu-i cunoștea pe oamenii de afaceri cu care spitalul a încheiat contracte și că nu știe de ce a fost adus. În plus, el a afirmat că nu a luat niciodată mită.

UPDATE 16.45 Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, a fost reţinut. Acesta a fost scos încătuşat di sediul DNA şi dus în Arestul Poliţiei Capitalei pentru 24 de ore. 

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpatului

PĂLTINEANU BOGDAN, la data faptei manager la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”, în prezent manager al Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei.

Banii, primiți de inculpat atât într-un imobil ce-i aparținea cât și în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 iunie 2016, inculpatul Păltineanu Bogdan urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

UPDATE 14.40 Institutul Clinic Fundeni informează că, la acest moment, au loc percheziții la sediul instituției, precizând că activitatea unității sanitare se desfășoară normal.

„Vă informăm că la acest moment se efectuează percheziții la Institutul Clinic Fundeni. Activitatea institutului se desfășoară normal”, precizează unitatea sanitară.

UPDATE 13.00 Conducerea Institutului Clinic Fundeni spune că, până acum, nu au fost „percheziţii sau descinderi” ale procurorilor DNA în unitatea sanitară, iar activitatea se desfăşoară normal.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, vă informăm că până la acest moment nu au fost percheziţii sau descinderi în Institutul Clinic Fundeni şi nu avem nicio informaţie în acest sens”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea unităţii medicale.

UPDATE 12.35 Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, a fost adus cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta urmând să fie audiat în dosarul în care procurorii fac percheziţii la patru spitale din Capitală.

Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”, Bogdan Păltineanu, a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind adus de procurori în baza unui mandat, după ce s-au făcut percheziţii la biroul acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că s-au făcut percheziţii la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în biroul Elenei Postolache – şef laborator şi la în birourile utilizate de Serviciul Achiziţii. Verificări sunt şi la sediul Institutului Clinic Fundeni, în biroul managerului Carmen Orban şi în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja şi din cel al şefului de Serviciu Anatomie – Patologică – Mădălina Gabriela Radu.

UPDATE 11.10: Directoarea Institutului Fundeni susţine că nu au loc percheziţii în această unitate medicală.

„Nu este vorba de nicio percheziție la Institutul Clinic Fundeni. Nu m-a informat nimeni”, a spus managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban.

UPDATE 10.05: Surse Mediafax.ro precizează că, la sediul Institutului Clinic Fundeni, percheziţiile au loc în biroul managerului Carmen Orban şi în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja şi din cel al şefului de Serviciu Anatomie – Patologică – Mădălina Gabriela Radu. La Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” sunt percheziţii în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în bioul Elenei Postolache – şef laborator şi la în birourile utilizate de Serviciul Achiziţii.

DNA a transmis că face percheziţii în 13 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, joi dimineaţă. Direcţia a adăugat că patru percheziţii sunt la sediile unor instituţii publice, iar restul la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Conform unor surse Digi24, cele patru instituţii publice la care procurorii fac verificări sunt Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic, Spitalul Alexandru Obregia şi Spitalul Bagdasar Arseni, percheziţiile vizând birourile directorilor şi cele ale angajaţilor responsabili de achiziţii.

Prejudiciul estimat este 2,6 milioane de euro.

Cookies