Percheziţii DNA la domiciliile poliţiştilor din Prahova care au fost reţinuţi luni seară

de:
18 aug. 2015
0 Afișari
Percheziţii DNA la domiciliile poliţiştilor din Prahova care au fost reţinuţi luni seară

Percheziţiile au loc la domiciliile şi birourile poliţiştilor reţinuţi luni seară în Prahova. Percheziţiile procurorilor DNA Ploieşti îi vizează pe Emanuel Saghel, ofițer în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Constantin Ispas, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu. Cei trei au fost reţinuţi, luni seară, pentru 24 ore, fiind acuzaţi de luare de mită, şantaj şi trafic de influenţă.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupţie, infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei și infracţiuni contra libertăţii persoanei, comise în perioada 2010 – 2015.

În cursul zilei de 18 august 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații, situate în județele Prahova și Dâmbovița, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, anunţă DNA, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Procurorii caută probe doveditoare acuzaţiilor care li se aduc celor trei poliţişti. După ce se vor ridica documentele, acestea vor fi duse la sediul DNA.

În paralel, cei trei vor fi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA vorbesc despre o adevărată caracatiţă la nivelul celor trei instituţii pe care aceştia le reprezintă, conform Realitatea Tv.

Emanuel Saghel, ofițer în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, potrivit presei locale. Alături de el a fost reţinut şi Constantin Ispas, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Şi adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu, a fost reținut, luni seară, de procurorii DNA Ploiești, după mai mult de 12 ore de audieri, au declarat surse judiciare citate de romaniatv.net.

Potrivit acestora, Rădulescu este acuzat de cercetare abuzivă după ce el ar fi obținut o serie de denunțuri sub presiunea unor amenințări.

Cei trei vor fi duşi, marţi, în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. 

Conform surselor citate, Adrian Rădulescu, în calitate de ofițer în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Ploiești, în prezent adjunct al IJP Prahova, și Constantin Ispas, ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar șef și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul DGA, au folosit amenințări și promisiuni, pentru a determina trei persoane să formuleze denunțuri la adresa unor ofițeri de poliție de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Saghel este cercetat pentru șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită.

Conform surselor citate, în perioada anilor 2014 — 2015, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Ploiești, lucrând în baza delegărilor de competență dispuse de DIICOT Ploiești, Saghel l-a constrâns pe un jurnalist prin amenințare, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa.

De asemenea, Emanuel Mihail Saghel este suspectat că, în perioada martie — noiembrie 2014, în calitate de ofițer de poliție judiciară cu funcția de șef Serviciu de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor din cadrul BCCO Ploiești, a furnizat unei persoane cercetată într-un dosar penal DIICOT Ploiești informații la care avea acces în virtutea funcției deținute. Mai multe detalii AICI.

Cookies