ARHIVA B365

Percheziții DNA la București și la Iași

Iată comunicatul DNA: „Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014 – 2015..

În cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iaşi.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Procurorii DNA au descins inclusiv la sediul CJ Iaşi şi la asociaţia EuroNEST, aflată în subordinea Consiliului.

Preşedintele CJ Iaşi, Victorel Lupu, care este plecat la Piatra Neamţ la o întâlnire a ADR Nord-Est, a spus că ancheta procurorilor ar viza documente legate de sistemul de management integrat al deşeurilor, precum şi acte referitoare la achiziţiile de autospeciale pentru ISU făcute prin intermediul EuroNEST.

Directoarea EuroNest, Alina Popa, a precizat că nu ştie nimic despre motivul acestor descinderi, ea ajungând la birou după începerea percheziţiilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button