Percheziții DNA la Brigada Rutieră a Capitalei! Zeci de agenți, luați pe sus de procurori și duși la audieri

25 nov. 2021
8717 Afișari
Percheziții DNA la Brigada Rutieră a Capitalei! Zeci de agenți, luați pe sus de procurori și duși la audieri

Zi plină la Direcția Națională Anticorupție astăzi! La această oră au loc zeci de percheziții DNA la Brigada Rutieră a Capitalei și la Secția de Poliție Sector 1, așa că zeci de agenți și de cadre au fost luate pe sus de procurori și duse la audieri pe motiv că ar lua șpagă de la șoferii pe care îi controlează în trafic.

DNA a intrat pe fir și joi dimineața a realizat o serie de descinderi la zeci de polițiști de la Brigada Rutieră București și de la Poliția Locală din Sectorul 1. Autoritățile anticorupție suspectează zeci de agenți că luau șpagă de la șoferi pentru a nu-i amenda sau a le face dosar penal. Întreaga inițiativă este în desfășurare și vom veni cu noi amănunte pe măsură ce acestea apar.

DNA, percheziții la Brigada Rutieră a Capitalei

Procurorii și DGA au descins joi dimineață în locuințele a peste 20 de polițiști de la Brigada Rutieră București. Aceștia sunt suspectați că luau șpagă de la șoferii opriți în trafic pentru a nu le da amenzi sau mai rău, dosare penale. Sunt date importante într-o anchetă ce vizează suspiciuni de corupție.

Cel puțin 20 de agenți de la Brigada Rutieră sunt bănuiți că luau șpăgi de la șoferii prinși cu nereguli în traficul din București.

La această oră sunt în desfășurare percheziții la Brigada Rutieră ce își are sediul în strada Logofătul Udrişte, dar și la domiciliul mai multor agenți de poliție din București.

Zeci de percheziții domiciliare

Practic, vorbim de 36 de percheziții domiciliare și două la două instituții publice, Brigada Rutieră din Capitală și Poliția Locală Sector 1.  Din informațiile oferite până acum sunt vizați 20 de angajați ai Ministerului de Interne, 19 cadre și un personal civil precum și 4 polițiști locali.

Dosarul vorbește despre fapte de luare de mită, presupuse a fi comise în ultima perioadă. Astfel, agenții ar fi închis ochii la numeroase nereguli în trafic contra unor sume de bani primite din partea unor conducători auto care voiau să nu se complice.

Perchezițiile de azi vin după sutele de precheziții realizate ieri la infractori din toată țara pentru o gamă largă de ilegalități, printre care trafic de droguri și persoane. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce cazul evoluează.

Cookies