Percheziții DNA la Administrația Spitalelor din București. Directorul general adjunct ar fi luat mită pentru încheierea unor contracte de achiziție publică

18 sept. 2023
163 Afișari
Percheziții DNA la Administrația Spitalelor din București. Directorul general adjunct ar fi luat mită pentru încheierea unor contracte de achiziție publică
Percheziții DNA la Administrația Spitalelor din București. Directorul general adjunct ar fi luat mită pentru încheierea unor contracte de achiziție publică | Sursa foto: B365

În această dimineață (18 septembrie) au fost făcute percheziții DNA la Administrația Spitalelor din București. Directorul general adjunct, Cristian Plută, ar fi luat în vizor de procurorii anticorupție care se ocupă de anchetă.

Percheziții DNA la Administrația Spitalelor din București

Procurorii DNA au descins luni dimineață, la sediul Administrației Spitalelor București. Anchetatorii verifică anumite fapte de corupție din perioada aprilie-august 2023.

Vizat de anchetatori ar fi directorul general adjunct al instituției, Cristian Plută, a transmis Antena3.ro.

Acesta este bănuit că ar fi primit mită în două tranșe, odată de 20.000 de euro și a doua oară de 300.000 de lei pentru încheierea unor contracte de achiziție publică.

Verificări se fac și în cazul numirii anumitor persoane în funcții de conducere, în cadrul unor spitale din București.

Cei de la Ministerul Sănătății au tras un semnal de alarmă în urmă cu doar câteva zile. Aceștia s-au referit la felul în care sunt încheiate serviciile de consultanță, spunând că sunt semnate servicii de consultanță pe bandă rulantă, asta în baza în care șase proiecte pentru reabilitarea și dotarea ambulatoriilor din spitalele Victor Babeș, Filantropia, Sfânta Maria sau Obregia au rămas în urmă.

Comunicatul de presă transmis de DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București.

În cursul zilei de 18 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies