Percheziții DNA în Neamț privind achiziții supraevaluate de 20 de ori ale ADP Sector 1. Faptele s-au petrecut în mandatul lui Daniel Tudorache

03 nov. 2021
270 Afișari
Percheziții DNA în Neamț privind achiziții supraevaluate de 20 de ori ale ADP Sector 1. Faptele s-au petrecut în mandatul lui Daniel Tudorache
Percheziții DNA în Neamț privind achiziții supraevaluate de 20 de ori ale ADP Sector 1. Faptele s-au petrecut în mandatul lui Daniel Tudorache

Percheziții DNA au avut loc miercuri în Sectorul 1 cu privire la o achiziție supraevaluată de 20 de ori făcută de ADP Sectorul 1 în mandatul lui Daniel Tudorache, fostul edil, înainte de Clotilde Armand. Informațiile aflate în posesia procurorilor par destul de serioase.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a realizat, miercuri, mai multe percheziţii în diferite locaţii din judeţul Neamţ, în cadrul unui dosar privind încheierea de către Administraţia Domeniului Public Sector 1 a unor contracte de achiziţii publice cu prețuri supraevaluate. Se pare că faptele cercetate au fost comise în perioada 2019 – 2020, în timpul administrației conduse de Daniel Tudorache, fostul edil al Sectorului 1.

„În cursul zilei miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în judeţul Neamţ”,  transmit anchetatorii, care spun că au făcut percheziții în trei locații din județul Neamț.

Percheziții DNA în Neamț privind o serie de achiziții ale ADP Sector 1

Astfel, surse G4media.ro spun că ar fi vorba de achiziții de obiecte de mobilier stradal de la firmele Confecții Metalice Mobilier Urban SRL, Edil Construct Design SRL şi Symmetrica, pentru Sectorul 1 din Capitală.

Procurorii consideră că achizițiile făcute de ADP S1 ar fi fost făcute la prețuri supraevaluate chiar și de 20 de ori. Valoarea totală a contractelor a fost de 55 milioane lei, mai transmite G4media.

Totul a început încă din primăvară, atunci când rocurorul DNA Ramona Mungiu de la DNA a cerut în martie 2021 de la ADP Sector 1 acordul cadru (contract de tip abonament) cu valoare maximă de 16 milioane de euro și contractele subsecvente pentru gărdulețe, stâlpișori, bănci și coșuri de gunoi din Sectorul 1.

Inedit este faptul că aceste contracte cerute de DNA nu au fost publicate încă în SEAP, însă libertatea.ro a scris despre ele încă din 2020.

Clotilde Armand a dat afară doi directori din ADP S1 încă din martie, de când au pornit și cercetările

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunța încă din luna martie a acestui an că a suspendat din funcție doi directori ADP S1. Aceștia au fost trimiși în judecată acum trei ani pentru luare de mită și mărturie mincinoasă.

Un comunicat al DNA din martie 2018 spune că unul dintre cei vizați este Alin Vieru, fost director ADP Sector 1. Acesta a fost acuzat de luare de mită, de 1,8 milioane de lei, un comison de 10% pentru un contract al ADP S1 cu o asociere de firme și Anca-Maria Gagu, șef Serviciu Juridic din cadrul ADP, acuzată de mărturie mincinoasă.

Cookies