PERCHEZIŢII DNA la Ministerul Fondurilor Europene, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene

de:
09 feb. 2015
0 Afișari
PERCHEZIŢII DNA la Ministerul Fondurilor Europene, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre un dosar amplu al DNA central, care vizează fraude cu fonduri europene, iar percheziţii au loc atât în Capitală, cât şi în mai multe judeţe ale ţării, informează Mediafax.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că cele patru instituţii unde au loc percheziţi sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (AM-POSCCE) şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest din Timişoara.

La Timişoara, în acest dosar au loc cinci percheziţii. Astfel, procurorii DNA şi jandarmii au descins la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, dar şi la o casă de schimb valutar şi la un hotel din oraş.

Percheziţiile se fac şi la sediul Ministerului Fondului Europene, potrivit Realitatea TV. Conform aceleiaşi surse, acuzaţiile din acest dosar sunt de fraude cu fonduri europene şi fals în acte. Procurorii vor ridica documente care vor fi analizate la sediul DNA din Bucureşti.

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a declarat, la Realitatea TV, că procurorii DNA sunt la minister şi că, cel mai probabil, este vorba despre fraude cu fonduri europene făcute de firme private.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013.

În cursul zilei de 09 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 23 locații situate în municipiul București și în județele: Ilfov,Timiș, Caraș-Severin și Teleorman, din care patru sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează DNA, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cookies