ARHIVA B365

DNA anchetează un dosar de fraudă cu fonduri UE, semnat de Iohannis

DNA ancheteaza un contract pe fonduri de coeziune, fonduri europene semnat de Klaus Iohannis. Prejudiciul in acest contract ar fi de 1,5 milioane de euro.

In derularea contractului banii au fost redirectionaţi catre alte scopuri decat cel prevazut in contract, fraudandu-se astfel fonduri europene.

La 6 aprilie 2011 contractul vizat de DNA a fost semnat de ministrul Mediului de la acea vreme Laszlo Borbely, dar si de Klaus Iohannis ca reprezentat al unei asociatii de apa/canal, dar si ca reprezentant al primariei Sibiu, informeaza Romania TV.

Contractul de finanţare pentru proietul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” a fost semnat în data de 6 aprilie 2011, la Bucureşti, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, de către ministrul Laszlo Borbely, de către Directorul General S.C. Apă Canal S.A Sibiu, Mircea Niculescu, de către preşedintele Asociaţiei de dezvoltare Intercomunicată „Asociaţia de Apă Sibiu”, Klaus Werner Iohannis şi de către Directorul Organismului Intermediar POS Mediu Regiunea 7 Centru, Georgeta Găină.

Valoarea totală a proiectului, fără TVA, este de 421.453.177 lei, din care 371.804.302 lei finanţare nerambursabilă din Fonduri de Coeziune şi buget de stat, 7.587.846 lei, contribuţia financiară a membrilor ADI, de la bugetele locale şi 42.061.029 lei, contribuţia SC Apă Canal S.A. Sibiu.

Potrivit b1.ro, prejuduciul estimat în acest caz este de 7,7 milioane de lei

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014.

În cursul zilei de 02 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele: Prahova, Cluj și Brașov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, anunţă DNa, în comunicatul de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button