ARHIVA B365

Percheziţii DIICOT la evazioniştii din domeniul cărnii. Prejudiciu de 3 milioane de euro

Percheziţiile au avut loc în Vrancea, Vaslui, Călăraşi, Ilfov si în Bucureşti.

DIICOT anunţă că, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând de la finele anului 2013 numiţii D. D., S. L., G. P. A. şi D. I. C. au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

    Membrii grupului au urmărit ca o societate comercială de pe raza judeţului Vrancea să practice preţuri sub cele concurenţiale la produsele din carne prin diminuarea taxelor de plată către bugetul de stat, prin înregistrarea în evidenţele societăţilor comerciale furnizoare, controlate de aceştia a unor operaţiuni economice fictive.

    Membrii grupului infracţional au instituit şi preluat controlul unor societăţi comerciale de „tip fantomă”, prin care se realizau achiziţii intracomunitare de carne de porc, operaţiuni scutite de plata TVA la achiziţie.

    Astfel, s-a eludat plata TVA datorată bugetului de stat pentru achiziţii intracomunitare de carne de porc, contravaloarea taxei (24% din valoarea mărfurilor) fiind însuşită de membrii grupului infracţional prin utilizarea unui mecanism de circulaţie a banilor, bine pus la punct, între societăţi comerciale de „tip fantomă”.

    Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin comiterea faptelor ce fac obiectul acestui dosar penal este de peste 3.000.000 euro.

    La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi vor fi aduse în vederea audierii un număr de 70 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button