Percheziţii DIICOT într-un dosar de fraudă cu BITCOIN în valoare de 3 milioane de dolari. Un patron din București este inculpat în dosar

17 mart. 2021
732 afișări
Percheziţii DIICOT într-un dosar de fraudă cu BITCOIN în valoare de 3 milioane de dolari. Un patron din București este inculpat în dosar

DIICOT efectuează percheziții și cercetări într-un dosar de fraudă cu BITCOIN în valoare de 3 milioane de dolari, în care banii erau ascunși în site-ul criptomonedei din România.

Un patron de club din București și alți doi complici sunt cercetați într-un dosar DIICOT de fraudă cu BITCOIN în valoare de 3 milioane de dolari.

Cei trei ar fi organizat licitaţii fictive la care participau cetăţeni americani, englezi şi indieni. Deși nu livrau produsele cumpărătorilor, ei încasau banii și încercau să-i ascundă în site-ul Bitcoin România. Șeful platformei a fost audiat ca martor în dosar, după ce autoritățile au făcut percheziții la locuințele suspecților, scrie AlephNews.

„Bitcoin România are peste 200.000 de clienţi. Nu ştim exact care erau activităţile lor ililcite. Dacă vreodată autorităţile au un dubiu în legătura cu activitatea unor clienţi de-ai noştri suntem bucuroşi să colaborăm cu aceste autorităţi”, a declarat, pentru sursa citată, George Rotariu, administrator Bitcoin România.

George Rotariu a colaborat cu oamenii legii.

„Se presupune că o parte dintre criptomonedele pe care ei le-au tranzacţionat pe platforma noastră provin din acele fraude. Discutăm despre nişte tranzacţii care ar fi avut loc în 2014, 2015. Dacă aveau aceste activităţi ilicite mi se pare normal să plătească pentru ele.”

Între timp, o cafenea din București acceptă plata cu criptomonede la cumpărăturile online, dar, în viitorul apropiat, managerul își propune să implementeze sistemul și direct în locație.

 

Cookies