14 din persoanele învinuite în dosarul carnetelor de conducere au primit ordonanţă de reţinere

de:
12 ian. 2011
0 Afișari
14 din persoanele învinuite în dosarul carnetelor de conducere au primit ordonanţă de reţinere

Percheziţiile Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) la Serviciul de Permise şi Înmatriculări au demarat miercuri dimineaţă, acuzele aduse angajaţilor instituţiei şi instructorilor auto fiind dare şi luare de mită, precum şi tarfic de influenţă. Potrivit unor surse judiciare, citate de newsin.ro, procurorii şi ofiţerii DGA au suspiciuni că  au fost acordate permise de conducere fără îndeplinirea condiţiilor legale, adică elevii şcolilor de şoferi ar fi primit carnet de conducere fără să mai susţină proba practică a examenului auto. Miercuri au fost controlate cinci birouri de unde au fost ridicate mai multe documente şi calculatoare ale poliţiştilor în cauză.

În paralel, s-au desfăşurat alte patru percheziţii domicilare, acasă la angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări din Capitală, fiind totodată oprite în trafic pentru verificări cinci autoturisme aparţinând unor subofiţeri ai instituţiei. În dosarul instrumentat de Parchetul Capitalei ar fi învinuite 14 persoane ce sunt urmărite penal pentru trafic de influenţă, dare şi luare de mită, fapte ce ar fi fost săvârşite în perioada iunie-decembrie 2010.

„În acest moment cele 14 persoane sunt audiate şi urmează şi altele. Printre acestea se află lucrători din cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări şi instructori auto”, a confirmat miercuri la prânz, Sarmizia Fetcu, purtător de cuvânt în cadrul DGA.

Persoanele care ar fi obţinut ilegal permise de conducere cu ajutorul angajaţilor Serviciului Permise Bucureşti ar fi plătit sume şi de 300 de euro pentru a obţine permisele auto, au precizat surse judiciare. Traseul banilor pleca de la elevii şcolilor de şoferi care îi dădeau instructorilor auto care, la rândul lor, îi plasau poliţiştilor de la Serviciul de Permise al Capitalei, fără ca primii să mai susţină proba practică a examenului auto. 24 de persoane au fost miercuri audiate la sediul DGA.

Cazul este în atenţia anchetatorilor de aproximativ jumătate de an.

Cookies