PERCHEZIŢII DE AMPLOARE la firma lui Alin Ionescu. Prejudiciu de 1,8 milioane euro UPDATE

de:
24 feb. 2016
25 Afișari
PERCHEZIŢII DE AMPLOARE la firma lui Alin Ionescu. Prejudiciu de 1,8 milioane euro UPDATE

UPDATE Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti supraveghează şi coordonează cercetările efectuate într-o cauză penală de către lucrători din cadrul Poliţiei Sector 1 Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice faţă de suspecţii PALOŞ VLADIMIR, PALOŞ VLADIMIR DANIEL, COCHIRLEA CRISTIANA şi IONESCU ALIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, ambele în formă continuată, informează Parchetul Curţii de Apel Bucureşti într-un comunicat. 

Conform sursein citate, din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că suspecţii PALOŞ VLADIMIR şi PALOŞ VLADIMIR DANIEL – tată şi fiu, în calitate de asociaţi şi administratori de drept şi de fapt ai SC R.G.G. SRL, în perioada 2010 – 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, au înregistrat, cu sprijinul suspectei COCHIRLEA CRISTIANA – angajată în funcţia de contabil la aceeaşi societate, în evidenţele contabile ale firmei, achiziţii fictive de bunuri/prestări servicii provenind de la SC S.B.P. SRL, administrată de suspectul IONESCU ALIN, care le-a furnizat suspecţilor de mai sus facturi fiscale în valoare totală de 10.405.326 lei, fapt ce a avut ca urmare imediată prejudicierea bugetului de stat cu suma de 4.981.609 lei, echivalentul a 1.162.476 de Euro, reprezentând impozit pe profit, TVA de plată şi impozit pe dividende.

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat că suspectul IONESCU ALIN, în calitate de administrator al SC S.B.P. SRL, în perioada 2009 – 2012, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli fictive reprezentate de achiziţii în valoare de 5.815.900 lei, provenind de la un număr de 4 societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, estimate la suma de 2.734.318 lei, echivalentul a 646.732 Euro, reprezentând impozit pe profit şi impozit pe dividende.

În cursul zilei de astăzi, pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, lucrători din cadrul Poliţiei Sector 1 Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează percheziţii domiciliare care vizează 14 locaţii din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dolj şi Giurgiu (sediile sociale ale firmelor vizate, puncte de lucru şi locuinţe).
În vederea recuperării prejudiciului, în valoare totală de aproximativ 1.800.000 Euro, procurorii au dispus măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unui număr de 13 imobile, identificate în proprietatea suspecţilor.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, sunt activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să aducă atingere principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni fac 14 percheziţii în această dimineaţă la adrese din Capitală, Ilfov, Dolj şi Giurgiu, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani la o importantă firmă de pază şi protecţie.

Potrivit primelor informaţii, anchetatorii au suspiciuni de evaziune fiscală. Cei vizaţi ar fi făcut achiziţii fictive, prin intermediul unor firme de tip fantomă.

Pe lângă percheziţii, poliţiştii pun în aplicare şi nouă mandate de aducere în acelaşi dosar.

Procurorii au date că persoanele bănuite în dosar au făcut o serie de tranzacţii financiare fictive prin intermediul unor societăţi-fantomă, astfel încât să se sustragă de la plata impozitelor. Prejudiciul estimat în dosar se ridică la 5 milioane de lei.

Potrivit unor surse din poliţie, citate de romaniatv.net, este vorba despre firma de pază SWAT.

Cookies