Ţeapă de 60 milioane de dolari cu haine din China

de:
04 aug. 2012
1 Afișari
Ţeapă de 60 milioane de dolari cu haine din China

În această dimineaţă, Poliţia Capitalei – prin structurile de investigare a fraudelor – desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă cu ţigări, înşelăciune la măsurătoare şi încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Acţiunea este sprijinită de inspectori vamali şi de specialişti ai Direcției Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie, informează Poliţia Capitalei. 

Astfel, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – structura centrală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor vamali bucureşteni, fac în acest moment percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la punctele de lucru a trei societăţi comerciale.
În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetăţeni români şi chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2007 – 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării şi produse textile) din China în România, în valoare de peste 60.000.000 de dolari.
O parte a mărfurilor a fost comercializată fără documente, iar veniturile astfel obţinute – în valoare de aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate în contul unei societăţi off – shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienţa ilicită a veniturilor.
A doua parte a acţiunii este desfăşurată de poliţiştii din cadrul Sectorului 2 Poliţie – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi ai Secţiei 8 Poliţie, care fac verificări într-o piaţă din sectorul 2.

Poliţiştii acţionează pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări şi verifică existenţa şi legalitatea documentelor de provenienţă şi de vânzare a bunurilor.
De asemenea, verifică şi modul de păstrare, comercializare și calitatea produselor agroalimentare și din carne vândute în această piaţă, precum și exactitatea instrumentelor de măsurat folosite la cântărirea produselor.
Acţiunea este sprijinită de specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie.
De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 6 Poliţie efectuează, în această dimineaţă, percheziţii într-un târg şi la domiciliul unei persoane suspecte de piratarea a numeroase CD-uri şi DVD-uri.
Poliţiştii au date că bărbatul ar fi copiat şi multiplicat, pe suport magnetic, filme şi muzică, nerespectând legislaţia privitoare la drepturile de autor şi drepturile conexe, iar prin comercializarea lor, a săvârşit şi infracţiunea de evaziune fiscală.

Cookies