Percheziții de amploare în București și în țară. 400 de polițiști, implicați doar în Sectorul 1

30 iun. 2021
200 afișări
Percheziții de amploare în București și în țară. 400 de polițiști, implicați doar în Sectorul 1

Sute de percheziții au loc miercuri în București și în țară într-un dosar imens cu privire la o serie de produse contrafăcute și puse în circulație ca fiind originale. Doar în Sectorul 1 participă vreo 400 de polițiști care ridică marfă din mai multe sedii ale unor societăți comerciale.

Din primele informații, peste 400 de poliţişti fac peste 100 de percheziţii în Sectorul 1 al Capitalei, concomitent cu alte sute de percheziții în sudul și vestul țării. Se pare că acțiunea are loc în IDM, centrul comercial de sub Podul Basarab din Capitală.

Polițiștii și procurorii aveau informații că la standuri se vindeau haine de firma contrafăcute.

Sute de polițiști participă la perchezițiile din Sectorul 1

Astfel, Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunțat că a efectuat miercuri dimineața vreo 114 percheziții la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din București.

Potrivit Poliţiei Capitalei, percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal privind punerea in circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, adică produse contrafăcute, ce erau vândute drept originale.

Mai mult, se pare că 400 de polițiști sunt în desfășurarea acestor activități, doar pe raza sectorului 1. Bunurile identificate ca fiind contrafăcute sunt în prezent ridicate, ca apoi să fie dispuse o serie de măsuri legale în privința celor care se fac vinovați.

Operațiuni de amploare și în sudul și vestul țării, care au legătură cu perchezițiile din S1

De asemenea, o operațiune de amploare pentru destructurarea unor rețele de contrabandă protejate de polițiști are loc miercuri, sub coordonarea DIICOT și DGA, în sudul și vestul țării.

Din primele informații ar fi vizat inclusiv șeful Poliției de Frontieră Mehedinți, comisarul Sorin Coman, conform unor surse judiciare consultate de G4Media. Acesta a fost, anterior, șeful punctului de trecere a frontierei Porțile de Fier 1.

Informațiile arată că este vorba de multe grupări care lucrau asemenea unei federații de sindicate. În primul rând ar fi vizat șeful grupării Saizu, un polițist de la Rutieră și un polițist din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate. Aceștia ar fi ajutat grupările să își desfășoare liniștite activitatea, fără frica legii.

În prezent au loc peste 150 de percheziții în mai multe județe din sudul și vestul țării. Încă nu se știe dacă acțiunile sunt legate cu perchezițiile din Capital.

Acțiunea de miercuri vizează destructurarea unor grupări infracționale care conlucra pentru comiterea unor infracțiunii de contrabandă. Mai mult, grupările erau protejate chiar de mai mulți polițiști. Aceștia primeau în schimbul ajutorului o serie de sume de bani de la lideri rețelei, arată DGA într-un comunicat.

Cookies