Percheziții de amploare în București. Firme bănuite că ar fi înlocuit fictiv etichetele hidranților

15 apr. 2021
137 Afișari
Percheziții de amploare în București. Firme bănuite că ar fi înlocuit fictiv etichetele hidranților

O amplă acțiune a polițiștilor este în desfășurare în 28 de județe ale țării,inclusiv în București, vizând la firme bănuite că ar fi înlocuit fictiv etichetele hidranților.

La această oră se desfășoară 218 percheziții în 28 de județe ale țării. În vizorul oamenilor legii este o societate comercială care se ocupă cu lupta și prevednirea incendiilor, anunță RealitateaPLUS. Firma ar fi inlocuit fictiv etichetele hidranților astfel încât să parcă că acestea sunt conforme.

Respectiva societate comercială avea – printre altele – contracte cu spitale, școli, unități militare, penitenciare și companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare.

Din cercetări a reieșit că o societate comercială din București, având ca obiect principal de activitate „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național. În baza contractelor, ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate.

Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.

Percheziții și la mai multe firme de pază

Tot astăzi, au loc percheziții la mai multe firme de pază care ar fi făcut evaziune fiscală de peste 1 milion de euro, notează sursa citată.

Patronii sunt suspectați că ar fi folosit firme fantomă și facturi falsificate prin care cheltuielile ar fi fost crescute artificial astfel încât să nu mai plătească impozitul către stat.

Potrivit unor surse, firmele implicate păzeau unele dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din țară. Patru firme sunt implicate în anchetă, iar perchezițiile au avut loc la domiciliile patronilor.

Cookies