ARHIVA B365

Percheziții de amploare ale polițiștilor din Capitală în 53 de locații pentru contrabandă cu tutun

UPDATE: Joi, 9 iulie a.c., peste 200 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au efectuat 53 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ şi au pus în aplicare 30 de mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane, bănuite de contrabandă cu tutun şi produse din tutun.

Cercetările în cauză au stabilit faptul că persoanele identificate introduceau în România, din spaţiul extracomunitar, cantităţi de tutun şi produse din tutun având ca destinaţie finală principală municipiul Bucureşti.

Cei în cauză au fost identificaţi şi vor fi audiaţi la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

Până în prezent, în urma percheziţiilor au fost identificate şi confiscate peste 500.000 de ţigarete şi suma de 50.000 de euro.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button