ARHIVA B365

Percheziţii acasă la Dan Adamescu şi la sediile afacerilor sale

Procurorii DNA fac percheziţii la domiciliul omului de afaceri Dan Adamescu şi la sediul companiei Astra Asigurări, în dosarul în care au fost arestaţi cei patru de la Tribunalul Bucureşti, anunţă Digi 24.

Percheziţiile au legătură cu dosarul în care aseară au fost arestaţi patru judecători specializaţi în cauze de insolvenţă.

Procurorii DNA au suspiciuni că Dan Adamescu le-ar fi oferit mită judecătorilor pentru a scăpauna din societățile sale de un proces în care i se cerea insolvenţa.

Acţiunile au loc la locuinţa lui şi la sediul companiei, precum şi la sediile altor societăţi controlate de Dan Adamescu.

Urmează ca Dan Adamescu să fie chemat la sediul DNA, el fiind suspectat de fapte de corupţie.

Dan Adamescu deţine Astra Asigurări, AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center şi România Liberă.

Potrivit Top 300 Capital, în 2013, Dan Adamescu era al doilea cel mai bogat român, cu o avere estimată la 900 milioane euro.

Redăm integral comunicatul remis de DNA redacţiei B365.ro:

În continuarea comunicatelor nr. 614 și 616 din 19 mai 2014 şi nr. 618 din 20 mai 2014, în cauza în care se efectuează cercetări penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, aflaţi în acest moment în stare de arest preventiv, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

În cursul zilei de 21 mai 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează percheziţii domiciliare în 9 locaţii – sedii ale unor societăţi comerciale – precum şi la domiciliul unei persoane fizice, toate situate în Bucureşti.

Precizăm că, în cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alte persoane, pe lângă cei patru judecători faţă de care s-a dispus măsura arestării preventive, de către Curtea de Apel Bucureşti.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button