Percheziții în București: cămătari suspectați că au șantajat un dezvoltator imobiliar și patronul unei benzinării

Percheziții în București: cămătari suspectați că au șantajat un dezvoltator imobiliar și patronul unei benzinării
Percheziții în București cămătari suspectați că au șantajat un dezvoltator imobiliar și patronul unei benzinării

Luni, 20 decembrie 2021, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, supravegheați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au făcut percheziții acasă la cămătarii din București, în baza a doua mandate. Acestea făceau parte dintr-un dosar de șantaj, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și camătă.

Percheziții în București

Polițiști din cadrul Secției 13, au documentat activitatea infracționala, în perioada august-decembrie 2021, a 4 persoane. Trei din acestea erau bărbați, iar una femeie și aveau vârste cuprinde între 27 și 66 de ani. Toți trei erau bănuiți de comiterea infracțuinilor de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, camătă și șantaj. Conform datelor și probelor ce au fost administrare în cauză au rezultat presupuneri rezonabile față de doi din bărbați de 27 și respectiv 43 de ani. Aceștia ar fi acordat împrumuturi mai multor persoane, pentru care au cerut dobânzi. Pentru recuperarea sumelor ce nu fuseseră restituite, aceștia au recurs la violență.

În perioada mai – noiembrie 2021, aceștia ar fi amnințat șeful de stație al unei benzinării. Dorința lor era de a putea parca pe locurile ce erau destinate clienților. În momentul în care cei doi au aflat că fusese anunțată poliția au recurs și la acte de violentă față de acesta. Bărbatul de 43 de ani împreună cu femeia de 39 de ani, ar fi încercat prin violența, în perioada iulie 2021-septembrie 2017, să îl determine pe un dezvoltator imobiliar să le dea anumite sume de bani. De asemenea aceștia au cerut de la dezvoltator și un imobil pe care acesta îl construia în sectorul 3.

Au fost confiscate sume de bani și obiecte contondente

Pe data de 20 decembrie, au fost puse în aplicare cele două mandate de percheziție, la adrese din bucurești, de unde au fost luate și duse la audieri patru persoane. În timpul perchezițiilor au fost confiscate sume de bani, în lei si valută, împreună cu anumite obiecte contondente.

Bărbații de 27 și 43 de ani au fost reținuți și mai târziu arestați preventiv. Acestea sunt acum cercetați în stare de libertate. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, continua cercetările, pentru infracțuinile de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, camătă și șantaj. această actiune a avut parte și de ajutorul acordat de Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.