PERCHEZIȚII la Primăria Sectorului 5.Funcționari acuzați de abuz în serviciu. Ce spune VANGHELIE

de:
19 dec. 2014
0 Afișari
PERCHEZIȚII la Primăria Sectorului 5.Funcționari acuzați de abuz în serviciu. Ce spune VANGHELIE

UPDATE 18.40 Trei persoane au fost reţinute vineri, până la această oră, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, în dosarul ajutoarelor sociale ilegale de la Primăria Sectorului 5, în care anchetatorii continuă audierile. 

UPDATE 11:40 

„Eu am fost în Primărie. Am plecat puţin, am revenit. Se verifică toate documentele pentru ajutoarele de urgenţă. Ajutoarele nu sunt din fonduri europene, sunt din fondul local al Sectorului 5. Se dau an de an celor care sunt oameni nevoiaşi şi care au probleme sociale”

Întrebat dacă există rude ale unor angajaţi ai Primăriei pe liste, Vanghelie a răspuns: „Eu nu am asemenea informaţii. Aproape 25.000 – 30.000 de persoane beneficiază de ajutor. Eu nu pot să ştiu la un număr aşa mare dacă există o rudă a vreunui angajat. Şi dacă există, e tot în baza unei legi pentru că nu se poate da după bunul plac al cuiva”.

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială nu are legătură în mod direct cu Primăria, e subordonată Consiliului Local”, a declarat Marian Vanghelie într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv.

Se ridică documente de la Primărie. 40 de persoane au fost duse la audieri, între aceștia sunt 5 directori din cadrul Primăriei Sector 5.

Marian Vanghelie suspectează că este vorba despre o anchetă comandată politic, chiar de la vârful Guvernului, motiv pentru care îi ameninţă pe Ponta și Oprea cu plângeri la DNA, scrie stiripesurse.ro. Mai multe detalii aci

Primarul Marian Vanghelie a precizat la Digi24 că este vorba despre fonduri acordate de Consiliul Local, din bugetul Primăriei. Tot primarul a declarat că sunt mandate de aducere pe numele unor directori din Primărie care se ocupau de repartizarea ajutoarelor, dar a dat asigurări că distribuirea de ajutoare nu va fi perturbată.

„Este vorba despre fonduri ale Sectorului 5, care sunt alocate conform hotărârilor Consiliului Local. Sunt oameni care au pensii sub 500 de lei. Aceste ajutoare se dau de 14 ani, de fiecare dată, fie de Crăciun, fie de Paște, sunt lucruri firești, care s-au întâmplat și se întâmplă”, a explicat Marian Vanghelie. „Știu că nu este nimic ilegal, dar, conform legislației, mă supun acestei percheziții”, a adăugat primarul la Digi24.

Potrivit Realitatea TV sunt investigate fapte grave de corupție a funcționarilor de la Primăria Sectorului 5 care gestionau dosarele sociale pentru ajutoarele de la Uniunea Europeană. Procurorii au efectuat verificări în mai multe birouri, chiar şi în cel al lui Marian Vanghelie.

Potrivit primelor informații, s-a acordat tratament preferențial unor persoane care nu îndeplineau criteriile pentru a primi ajutoare din partea statului. Sume de bani erau strânse prin intermediul unor funcționari publici. Astfel, sunt vizate mai mutle fapte de dare și luare de mită.

Primarul Sectorului 5, fostul social-democrat Marian Vanghelie, este vizat de anchetă pentru că știa faptul că funcționarii acordau preferențial ajutoarele, informează pe surse Realitatea Tv.

COMUNICATUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI:

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, în legătură cu procedura de acordare a unor ajutoare sociale.

În cursul zilei de 19.12.2014 a fost declanşată o acţiune la care participă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 25 de percheziţii în municipiul Bucureşti, inclusiv la o instituţie publică.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Vom reveni cu informaţii suplimentare, în funcţie de evoluţia cercetărilor.”

Cookies