Percheziții la Universitatea Bioterra pentru diplome false: doi şefi de lucrări puşi sub acuzare

de:
27 sept. 2012
4 Afișari
Percheziții la Universitatea Bioterra pentru diplome false: doi şefi de lucrări puşi sub acuzare

22 de percheziții au loc joi dimineață la Universitatea Bioterra, dar și la locuințele unor profesori ai acestei universități private. Conform Realitatea tv, sunt audiați inclusiv rectorul și prorectorul universității. Ministrul Educației a trimis Corpul de Control la Universitatea Bioterra.

Stundenții care nu dădeau pe la cursuri dădeau mită pentru a primi diplome.”În cauză se efectuează cercetări faţă de mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din municipiul Bucureşti, pentru fapte de corupţie şi fals”, a precizat Poliţia Română.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar fi vizate cadre didactice de la Universitatea Bioterra, care ar fi pretins bani de la studenţi pentru acordarea unor note mai mari la licenţă.

La percheziţii participă ofiţeri de poliţie de la Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea şi Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Perchezițiile au loc pe teritoriul Bucureștiului, dar și în județele Ilfov, Olt, Vâlcea.

40 de persoane vor fi conduse la audieri.

Nu este prima oară când Universitatea Bioterra este implicată în scandaluri legate de fraude.

Cookies