ARHIVA B365

Percheziții la traficanți care produceau etnobotanice cu otravă și acetonă. 5 consumatori, în comă

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au făcut 28 de percheziţii în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, într-un dosar vizând destructurarea unei grupări de trafic cu droguri de risc şi substanţe etnobotanice.

Conform sursei citate, membrii grupării sunt suspectaţi că începând cu luna martie 2014 au procurat, deţinut şi vândut, inclusiv unor persoane aflate în penitenciare, droguri de mare risc, respectiv comprimate ecstasy, precum şi marijuana.

De asemenea, există suspiciuni că membrii grupării au produs importante cantităţi de produse etnobotanice, prin impregnarea unor substanţe cu efect psihoactiv în produse care pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind vândute către diferiţi consumatori, în special tineri.

Procurorii DIICOT spun că o mare parte a persoanelor care au consumat astfel de substanţe, în ultima perioadă, au avut nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgenţă.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT Galaţi vor fi duse pentru audieri 90 de persoane.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că doar în luna ianuarie au ajuns la spital aproximativ 50 de persoane care au consumat etnobotanice produse de această grupare.

Aceleaşi surse mai spun că până în prezent au fost identificaţi aproximativ 200 de consumatori.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button