Percheziții la o grupare criminală care înscena accidente unor maşini de lux

de:
16 mai 2013
0 Afișari
Percheziții la o grupare criminală care înscena accidente unor maşini de lux

„Membrii grupării sunt suspectaţi că achiziţionau autoturisme de lux (Jaguar, Masserati, Mercedes, Audi, Porsche) pe numele unor societăţi comerciale fantomă, le asigurau în sistem full CASCO, după care, în mod intenţionat, înscenau accidente de circulaţie sau provocau diferite avarii la elementele de caroserie în vederea încasării primelor de asigurare” informează Inspectoratul General al poliţiei Române.

În acest scop, pentru a induce în eroare inspectorii de daune de la societăţile de asigurări prezentau prin persoane interpuse autovehiculele avariate, iar după întocmirea formalităţilor de daună solicitau plata unor prime de asigurare cu sume de bani cuprinse între 150.000 şi 200.000 lei.

Prejudiciul estimat, până în prezent, se ridică la aproximativ 750.000 lei sumă ce urmează a fi recuperată prin identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor şi bunurilor aparţinând membrilor grupării, informează RTV.

Până în acest moment s-a reuşit documentarea unui număr de 11 infracţiuni de înşelăciune sau tentativă, iar pe parcursul cercetărilor s-a reuşit oprirea de la plată a 6 dosare de daună în care erau solicitate despăgubiri.

Cookies