ARHIVA B365

Percheziții la mafia fructelor și legumelor. Prejudiciu de 1,3 milioane euro

Iată comunicatul Poliției, referitor la aceste percheziții:

„În această dimineaţă, poliţiştii efectuează 16 percheziţii domiciliare pe raza
municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Prahova şi Ilfov la sediile a 9 societăţi comerciale şi locuinţele a 7 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării ilicite a legumelor şi fructelor.

La data de 12 februarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Econimice şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Ilfov desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice în domeniul comercializării de legume şi fructe.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Econimice Ilfov, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – septembrie 2014, o societate comercială ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor firme de tip fantomă, legume şi fructe.

Produsele astfel achiziţionate ar fi fost valorificate ulterior fără a înregistra şi declara organelor fiscale competente operaţiunile reale efecutate, sustrăgându-se în acest mod de la plata taxelor aferente operațiunilor comerciale efectuate.

Prejudiciul estimat este de peste 1,3 milioane de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button