Percheziții la Inspectoratul Școlar, în dosarul șpăgii de la BAC

Percheziții la Inspectoratul Școlar, în dosarul șpăgii de la BAC

Perchezițiile au loc la Inspectoratul Şcolar din Sectorul 5, în contextul fraudei descoperite la liceul Dimitrie Bolintineanu, din Capitală, informează Rtv.net.

Anchetatorii cauta documentele legate de felul în care s-au facut numirile în comisia de evaluare de la Liceul Bolintineanu. Ei vor sa afle si dacă s-au respectat normele în ceea ce priveste felul in care au fost numiţi membrii comisiei de la bacalaureat.

 Poliţiştii au găsit asupra elevilor care au susţinut, luni, proba scrisă la limba română la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” mai multe fiţuici şi telefoane mobile care i-ar fi ajutat să copieze, la perchezițiile făcute luni asupra elevilor care susțineau proba de Bacalaureat la Liceul Dimitrie Bolintineanu. În plus, oamenii legii au găsit și câteva sute de euro care urmau, cel mai probabil, să ajungă la profesorii din comisia de supraveghere care trebuiau să fie „îmbunaţi”.

În urma anchetei derulate până acum, directoarea liceului a fost arestată preventiv pentru 29 de zile și șefa Inspectoratului Școlar Sector 5 a fost demisă.