Percheziții la casa lui Radu Mazăre și la Primăria Constanța

de:
08 apr. 2014
0 Afișari
Percheziții la casa lui Radu Mazăre și la Primăria Constanța

UPDATE: Primăria Constanţa: Percheziţiile procurorilor DNA vizează construcţia locuinţelor sociale

„O echipă de procurori de la DNA Bucureşti a descins, marţi dimineaţă, la ora 8.00, la sediul Primăriei Constanţa. Procurorii au solicitat mai multe documente privind proiectarea şi procedurile de achiziţie referitoare la construirea campusului social «Henri Coandă»”, se menţionează în comunicatul semnat de Biroul de presă al Primăriei Constanţa.

În document sunt prezentate detalii ale proiectului cartierului „Henri Coandă”, respectiv că într-o primă fază au fost construite 906 locuinţe pentru persoane nevoiaşe, fiind menţionate dotările pe care le are fiecare garsonieră sau apartament.

În comunicat se mai precizează că valoarea investiţiei este de aproximativ 31 de milioane de lei. „Documentele solicitate de procurori sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA”, se mai menţionează în comunicatul transmis de Primăria Constanţa.

Procurorii DNA fac percheziții la sediul Primăriei Constanța și la locuința din Mamaia a edilului Radu Mazăre, aflată pe malul lacului Siutghiol, într-un dosar de corupție. În dosar sunt cercetaţi şi mai mulţi funcționari publici.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011 – 2013, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local. În cursul dimineții de 08 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 12 locaţii situate în municipiile Constanța, București și jud. Dâmbovița, din care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei”, precizează reprezentanţii DNA într-un comunicat remis B365.ro.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro. „O să vă arăt astăzi cum se face justiţia independentă şi imparţială în republica lui Băsescu. Am aici adresa primită de la DNA pe numele Regiei Consiliului Local care s-a ocupat de construcţia acestui cartier Henri Coandă şi în care ni se cere de la DNA Bucureşti, în urma soluţionării dosarului, alt dosar am, să trimitem până la25 martie contractul de achiziţie, precum şi toate documentele aferente procedurii de achiziţie publică referitoare la acest contract, al cartierului de amărâţi Henri Coandă”, declara atunci Radu Mazăre, într-o conferinţă de presă susţinută în cartierul social, scrie Mediafax.

El a susţinut că a construit cel mai ieftin din România, dar cu toate acestea procurorii DNA îl verifică tot pe el. „În Constanţa, am construit cel mai ieftin din România şi vreau să contruiesc în continuare, să terminăm cu toţi oamenii care sunt pe stradă, DNA-ul lui Băsescu mă controlează şi mă acuză pe mine, iar cu Videanu, care a cumpărat de zece ori mai scump, nu are absolut nicio treabă. Asta-i justiţie imparţială. Eu vreau să-i întreb aşa pe procurorii ăştia: «Păi, bă, oamenilor, de unde credeaţi că îmi mai pun eu comision şi mai şi fur la 270 de euro pe metrul pătrat, cu cât am construit aici?». E normal aşa ceva, ce se întâmplă în ţara asta? În loc ca Băsescu să-i cheme şi să ia model şi să construiască în toată România cum am construit eu aici, ca să nu mai fie oameni care dorm pe stradă, ei vin să mă ancheteze. Asta-i ţara. Aici sunt toate documentele care pleacă astăzi către DNA să le verifice”, a mai spus Radu Mazăre, care a precizat că deocamdată nu a fost audiat în acest dosar.

Întrebat dacă mai ştie în câte dosare este cercetat de DNA, Mazăre a spus că nu poate să le ţină numărul. „Nu ştiu câte dosare am, că nu mai pot să le ţin numărul. Sunt precum călugării budişti. Călugării budişti nu sunt călugări ca ai noştri pe toată viaţa. Ei vin, îşi pun roba portocalie şi stau călugări cât vor, după care ies în civilie. Aşa sunt şi dosarele mele: apar, dispar, se deschid, se închid, nu mai pot să le ţin numărul”, a adăugat Mazăre. Primarul municipiului Constanţa spunea, în 1 aprilie, că că dosarele penale care îl vizează i se trag de la marii operatori din port, „milionarii” care plătesc foarte puţin pe terenuri şi care aproape toţi „au legături cu fosta sau actuala securitate”.

Cookies