ARHIVA B365

Percheziții în dosarul Microsoft: Documente EADS, ridicate de la un fost șef SIE

Carnagea a declarat, pentru Romania Libera, ca procurorii au ridicat documente referitoare la contractul de consultanta dintre EADS si ICAR Bussines Research.

„Era un contract de consultanta facut direct intre firma noastra si EADS, nu cu institutia statului, care s-a derulat pe doi ani. In 2005, ministrul de Interne de atunci, Vasile Blaga a renegociat contractul de circa 700 de milioane de euro, semnat pe vremea premierului Adrian Nastase, si l-a redus la 525 de milioane de euro. Pe noi ne-a ales EADS, nu Blaga”, a declarat fostul sef SIE. Catalin Harnagea a refuzat sa spuna cat a incasat din consultanta de la EADS in perioada derularii contractului.

Harnagea a fost, in 1996, sef al campaniei electorale a lui Victor Ciorbea, candidat la Primaria Capitalei, iar la sfarsitul aceluiasi an a fost numit consilier prezidential al lui Emil Constantinescu. Din 1997 pana in 2001 a fost sef al Serviciului de Informatii Externe, demisionand dupa schimbarea partidului de guvernamant.

Numele sau apare intr-un alt scandal care tine agenda zilei in aceasta perioada. Traian Basescu a sustinut ca Victor Ponta a fost ofiter SIE sub acoperire intre anii 1997-2001, timp in care era si procuror. La conducerea serviciului se afla in acea vreme Catalin Harnagea.

Citește și DOSARUL MICROSOFT – PERCHEZIȚII, JOI. Vizați: Remus Truică, Dorin Cocoș şi Cătălin Harnagea, Florică 

Printre cei vizati de anchetatori joi dimineata s-au mai aflat Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, Dumitru Nicolae „Niro”, patronul complexului comercial Europa, Remus Truica, fostul consilier al lui Adrian Nastase, dar si fostul ministru Gabriel Sandu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button