ARHIVA B365

Percheziții în Capitală. O persoană este cercetată pentru evaziune fiscală prin comerț on-line

În fapt, din datele şi informaţiile deţinute la nivelul Poliţiei Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Fraudelor, coroborate cu sesizările primite de la cetăţeni, a rezultat faptul că prin intermediul mai multor site-uri, în unele locaţii se comercializează on-line articole vestimentare, fără a fi eliberate documente fiscale, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul general consolidat.

În urma verificărilor efectuate de ofiţeri de poliţie din cadrul acestui serviciu, s-a stabilit că pe un site sunt comercializaţi pantofi sport. S-a procedat la verificarea rubricii « contact », ocazie cu care s-a constatat că nu este menţionată nicio societate comercială, ci doar o adresă şi un număr de telefon.

De asemenea, pe site nu este trecută nicio dată prin care să poată fi identificat contribuabilul, fie el persoană fizică, persoană fizică autorizată sau persoană juridică.

În continuare s-a procedat la verificarea pe internet, după criteriul numărului de telefon prezent pe site, ocazie cu care s-a stabilit că acest număr de telefon mai este menţionat şi la rubricile « contact » pentru alte două site-uri.

În urma verificărilor rubricilor de contact prezente pe cele două site-uri, s-a constatat, de asemenea, că la rubrica contact nu este trecută nicio persoană fizică, persoană fizică autorizată sau persoană juridică, ci doar nume de produse, cum ar fi lenjerii de top – lenjerii de pat, aceeaşi adresă şi număr de telefon, fiind specificat faptul că sunt comercializate lenjerii de pat, diverse mărci şi modele.

Continuându-se verificarea pe internet, după acelaşi criteriu, respectiv numărul de telefon, au mai fost depistate încă două site-uri, care au trecut la rubrica « contact » acest număr, nefiind, însă, individualizată la rubrica « PLATĂ ŞI LIVRARE » vreo firmă de curierat.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, în vederea identificării persoanelor care desfăşoară comerţul on-line ilicit, precum şi a stabilirii activităţii infracţionale a acestora, a rezultat faptul că numărul de telefon aparţine unui bărbat, constatându-se de asemenea, că acesta este asociat în cadrul a patru din societăţile comerciale ce figurează pe site.

Poliţiştii au mai constatat faptul că activitatea infracţională se desfăşoară într-o clădire situată în sectorul 2, pe acest imobil nefiind menţionată nicio societate comercială (firma/marcă/reclamă luminoasă).

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost identificate înscrisuri ce probează activitatea infracţională, unităţi de calcul portabile (laptop-uri), sume de bani şi diferite cantităţi de articole vestimentare, acestea neavând documente de provenienţă şi fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost identificate 4 persoane care desfăşurau, fără forme legale de angajare, activităţi remunerate în interesul suspectului.

În sarcina acestuia, se reţine că, în intervalul 2013 – 2014, prin ascunderea activităţii comerciale on-line, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale aferente, provocând bugetului de stat un prejudiciu estimat la suma de 2.500.000 lei (aproximativ 570.000 euro).

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, cu suspectul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button